pochodne rar
pochodna:
Pochodna na nowy rok
| | 1 | | 1 | |
(√ |
| )'= |
| i jak to daje rozpisać ? |
| | x | | | |
1 sty 00:34
roxy:
| | 1 | |
f(x)= |
| = x−1/2 , f'(x)=........ |
| | √x | |
lub z pochodnej funkcji złożonej
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)= |
| , f'(x)=− |
| * |
| = − |
| |
| | √x | | x | | 2√x | | 2x√x | |
1 sty 00:48
roxy:
Lukas dokończ pierwszą wersję .......
1 sty 00:50
pochodna:
No właśnie wychodzi mi takie coś :
1 sty 13:05
pochodna: ?
1 sty 17:20
Eta:
| | 1 | | 1 | |
Czy nie jest dla Ciebie jasne? ,że √ |
| = |
| |
| | x | | √x | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)= |
| to f'(x)= − |
| *(√x)'= − |
| * |
| = − |
| |
| | √x | | (√x)2 | | x | | 2√x | | 2x√x | |
i to wszystko
1 sty 17:45
pochodna:
Jasne, ale jakoś inaczej miałem w odpowiedzi, dziękuję !
1 sty 18:06