Proszę o pomoc , naszkicuj wykres funkcji
Matylda: Naszkicuj wykres funkcji: f(x)=4Isin2xI ,b)f(x)=1−tg(x+π2)
31 gru 11:28
Matylda:
31 gru 11:33
utem:

1)
f(x)=4|sin(2x)|
g(x)=sin(2x)
31 gru 20:02
utem:

2 część:
h(x)=|sin(2x)|
(x)=4|sin(2x)|
31 gru 20:06
....:

g(x)=tg(x)
h(x)=tg(x+
π2)
s(x)=−tg(x+
π2)
f(x)=1−tg(x+
π2)
31 gru 22:43
Neyden: tg(x/2)*tg((π−x)/2)
10 maj 21:07
Mila:
| | π−x | | π | | x | | x | |
tg( |
| )=tg( |
| − |
| )=ctg( |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | x | | x | |
tg(x/2)*tg((π−x)/2)=tg( |
| )*ctg( |
| )=1 |
| | 2 | | 2 | |
10 maj 21:51
dyn:
A założenia ?
10 maj 22:09