Granice
gdziejestmojawyplata:
Wychodzi mi, że to
∞, a w odpowiedziach jest 0. Gdzie popełniam błąd?
30 gru 20:05
john2: Nie wiem, gdzie. Nie zapisałeś swoich obliczeń.
30 gru 20:09
30 gru 20:09
asdf: gdzie jest moja wyplata...skad mam wiedziec?!
30 gru 20:10
gdziejestmojawyplata: @Dawid
Czyli rozumiem, że zawsze tak trzeba zrobić jak jest minus w potędze. A nie dało się zrobić a
L'Hospitala, że to wychodzi −e−x
30 gru 20:15
Dawid: e−x=0
30 gru 20:18
Mila:
| | | | 1 | |
limx→∞ |
| =limx→∞ |
| =0 |
| | x2−1 | | ex*(x2−1) | |
30 gru 20:18
gdziejestmojawyplata: @Dawid
Tego mi brakowało.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Szczęśliwego Nowego Roku!
30 gru 20:21