oblicz
izaa 18:
Zapisując wyrażenie 3√9 x 6√81 w postaci potęgi liczby 3 otrzymamy………………………….
zapisujac wyrazenie 913 x 3√81 w postaci potegi liczby 3
otrzymamy...............................
30 gru 19:10
5-latek: 9=32
81=34
30 gru 19:12
izaa 18: nie wydaje mi sie, by to zadanie bylo prawidlowo rozwiazane. no chybaze , chodzi tylko o
zapisanie w takiej formie, jakiej to zrobiles, lecz miedzye dwoma wyrazeniami jest znak
mnozenia. obliczylam to zadanie , lecz nie jestem pewna czy dobrze. prosze o dokladne
wytlumaczenie mi tego zadania. (tzw. lopatologicznie

)
30 gru 19:48
52: 3√32 x 6√34=32/3x34/6 itd. itd.
30 gru 19:50
5-latek: 3√9= 3√32=(32)1/3=32/3
3√81=3√34=(34)1/3=34/3
32/3*34/3=32/3+4/3= 32=9
wzory
(an)m=an*m
an*am=an+m
n√m=m1/n
30 gru 19:55