Narysuj wykres funkcji f(x)=(x-1)^2-4
Ronaldo: Narysuj wykres funkcji f(x)=(x−1)2−4
a)wyznacz miejsce zerowe
b)podaj współrzędne wierzchołka W
c)okresl przedziały monotonicznosci
d)napisz równanie osi symetrii paraboli
e)rozwiąż nierownosci f(x)≤0 oraz f(x) > −3
f)podaj zbior wartości funkcji f
30 gru 17:47
5-latek: Za proste
30 gru 17:48
jankes: Skorzystaj z wzorów pelno tego na necie
30 gru 17:49
30 gru 17:50
52: a)
f(x)=0
(x−1)2−4=0
(x−1)2=4 /√
|x−1|=2 v |x−1|=−2
x−1=2 v x−1=−2
x=3 v x=−1
30 gru 18:01