wyznacz sume
kari: Wyznasz sume liczb 4√6+1 oraz liczby przeciwnej do liczby 5−3√6.
30 gru 15:19
J:
... do której klasy chodzisz ...?
30 gru 15:20
zorba: Maturalna?
30 gru 15:20
kari: tak maturalna
30 gru 15:21
kari: wyjdzie √6 −4 ?
30 gru 15:22
J:
co jest liczbą przeciwną do : 5 − 3√6 ..?
30 gru 15:23
zorba:
a=4√6 +1 , b=5−3√6 liczba przeciwna do b to −b
a−b= ?
30 gru 15:27
5-latek: Jak jest definicja liczby przeciwnej ? (zobacz sobie
Liczba przeciwna do 5−3√6=−(5−3√6)=−5+3√6=3√6−5
4√6+1+(3√6−5)= licz
30 gru 15:27
kari: 5+3√6?
30 gru 15:29
zorba:
4√6+1−5+3√6= ? potrafisz podać wynik? ( jak nie, to wróć do podstawówki
30 gru 15:30
Lukas:
zorba=Eta !
30 gru 15:31
kari: 7√6 −4
30 gru 15:32
zorba:
dobrze
30 gru 15:33
kari: dzieki za pomoc .wolalabym zeby odbylo sie to bez zbednych komentarzy ,robie te zadania zeby
zrozumiec wszystko po kolei ...
30 gru 15:34
kari: nic nie poradze ze przez 4 lata nasza matematyczka zadnych zadan do domu nie dawala
30 gru 15:35