jaka jest srednica
kari: Jaka jest srednica okregu o rownaniu x2+(y−9)2=36 ?
30 gru 15:01
J:
a jaki jest promień ...?
30 gru 15:02
kari: w zadaniu nie ma podanego
30 gru 15:04
J:
ale go widać w równaniu ...

r
2 = 36 więć r = ...?
30 gru 15:05
kari: czyli r to 6 wiec srednica to 36?
30 gru 15:10
30 gru 15:11
PW: A średnica to dwa promienie, nie promień do kwadratu.
30 gru 15:12
J:
średnica, to dwa promienie ..
30 gru 15:12
kari: dzieki wielkie za pomoc wiec wynik to 12
30 gru 15:12
kari: bardzo pomogl mi ten wzor do gory

pomylilo mi sie z tym do kwadratu
30 gru 15:13