.
Karolka: Wyznacz równanie okręgu o średnicy A, wiedząc że A=(−1,2) i B=(1,−6)
30 gru 13:59
J:
.. policz współrzędne środka odcinka AB i promień ( połowa długości AB ) ...
30 gru 14:01
5-latek: Wyznacz srodek odcinka |AB| − bedziesz miala wsporzedne srodka okregu
Wyznacz dlugosc odcinka |AB| i podziel go na polowe −bedzie to promien okregu
Napisz rownanie okregu − Postac kanoniczna okregu jest taka (x−xs)2+(y−ys)2=r2 I
KONIEC ZADANIA
30 gru 14:04
Karolka: | | 2√17 | |
r= |
| mogę skrócic i r=√17 ? |
| | 2 | |
30 gru 14:29
J:
możesz ...
30 gru 14:43