matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ida:
liczba -2 jest trzykrotnym pierwiastkiem równania w(x)=x
3
+ax
2
+bx+c wyznacz współrzędne a,b,c
19 paź 18:46
Marcin:
(x+2)
3
=x
3
+6x
2
+12x+8 stąd a=6 b=12 c=8
19 paź 18:48
ida:
thanks
19 paź 19:38