matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice funkcji
HORNE:
I jeszcze jedna granica
2−e
−x
lim
3−4x
4
x−>
∞
29 gru 23:30
john2:
2 − e
−x
lim
x−>
∞
=
3 − 4x
4
1
2 − (
)
x
e
= lim
x−>
∞
=
3 − 4x
4
2 − 0
= [
] = ...
3 − 4 * (
∞
)
4
29 gru 23:43