matematykaszkolna.pl
Rozszerzona matura Ney: Wktam, matura coraz blizej. Zdaje matme na poziomie rozszerzonym, i mam pytania. Z czego lepiej sie uczyc? Przerabisc zbior kielbasy, czy lepiej wszystkie zadania z zadania.info? Na tej stronie jest sporo zadan z kielbasy, matur itp. Wszystkiego nie zdaze przerobic wiec myslalem nad kielbasa + arkusze lub wlasnie zadania.info... Co wedlug Was lepsze?
29 gru 23:29
Lukas: Zadania.info
29 gru 23:29
Ney: Tylko to wystarczy?
29 gru 23:31
Ney: Slyszalem opinie, ze zbior Kielbasy jest mocno ponad poziom i duzo zadan konkursowych. A nie mam zbyt duzo czasu.. wiec wolalbym ogarniac tylko to co do matury.
29 gru 23:56
asd: serio Kiełbasa ma tak dużo zadań ponad poziom? bo słyszałem, że jest on wręcz idealny do nauki i to nawet samodzielnej do matury.. już sam nie wiem co najlepsze by było
30 gru 00:40
Ney: Tez nie wiem, dlatego pytam. Opinie sa rozne, pytam bardziej doswiadczonych emotka
30 gru 00:49
asd: ja sam niedlugo zamierzam sie uczyc do rozszerzenia mozna powiedzieć od zera i planuje wlasnie przerobić solidnie Kiełbasę, no ale jeszcze ponad rok mam
30 gru 00:54
Ney: Ja 4 miesiace.
30 gru 10:39
Maslanek: Jeśli masz analityczny mózg, to taka Kiełbasa będzie czystą przyjemnością W przeciwieństwie do niekończącego się robienia oklepanych zadań emotka
30 gru 10:42
Kacper: Tylko sporo zadań z "Kiełbasy" niematuralnych i trzeba je dobrze selekcjonować emotka Nie wiem jak w nowych wydaniach, bo ja mam te "najlepsze" − czytać stare emotka
30 gru 10:46
Maslanek: Ja nie wiem jakie mam Ale zadań z gwiazdką nie trzeba robić Chociaż są ciekawe emotka W zasadzie zadania z Kiełbasy przygotowują na myślenie i to jest bardzo fajne emotka
30 gru 10:53
Ney: Ja mam wydanie "Matura 2012 2013 2014" . Te zadania ponad poziom nie sa chyba oznaczane, i jak tu wiedziec, co omijac xd
30 gru 11:00
Kris: Ja zrobiłem kiełbase całą i wpadło 84% z rozszerzenia które do najłatwiejszych nie należało.
30 gru 11:41
Maslanek: To ostatnie było mocno obliczeniowe emotka Czasochłonne ze względu na rachunki emotka
30 gru 11:42
daras: @10:42 no właśnie musisz najpierw iść na badanie mózgu co mniej więcej oznacza ze jeśli sam nie spróbujesz to nie będziesz wiedział i żadne tutejsze "porady" ci nie pomogą ale jeśli do tej pory mało próbowałeś używać swojego mózgu to już ci naprawdę niewiele może pomóc
30 gru 11:55
Ney: Tylko pytanie, czy zdaze w 4 miesiace to przerobic? Nie musze robic ponad poziom, zalezy mi zeby ta matura poszla dobrze emotka Nie wiem czy robic wszystko, czy po omijac i do tego arkusze? Dlatego zastanawiam sie jeszcze nad zadania.info, bo tam rowniez sporo zadan maturalnych jest, a podobno matura to schematy.
30 gru 11:57
Ney: Co na moim miejscu byscie zrobili?
30 gru 13:37
Ney: Refresh
30 gru 16:48
Maslanek: Ja miesiąc przed maturą robiłem chyba jedną stronę dziennie z planimetrii i stereometrii, bo to była moja pięta achillesowa (niezależnie od ilości zadań na tej stronie, zadania tylko zaznaczone kolorem czerwonym), 3 dni przed maturą szybkie powtórzenie z prawdopodobieństwa i kombinatoryki. Ale mi każdy mówił, że jestem zdolny No i nie było opcji, żebym się poddał xD
30 gru 17:26
Ney: Czyli klepac kielbase, i nie patrzec na nic? Tam wszystko jest zawarte co potrzeba umiec ?
30 gru 17:50
Ney: Refr
30 gru 21:48
Kacper: Ja tam nigdy nie zdążyłem zrobić żadnego zadania z "kiełbasy", ale nie żałuję, bo tylko bym czas stracił przy nauce do matury emotka
30 gru 21:54
Saizou : polecam uczyć się tutaj na forum, tak ja robiłem
30 gru 21:57
Kacper: Saizou i jak na tym wyszedłeś?
30 gru 21:58
Maslanek: Jak widać Jeden z gorszych emotka Ale ciągle się szkoli
30 gru 23:02
Ney: Tutaj na forum chyba tylko arkusze.
30 gru 23:08
Ney: Kacper, a jakie metody Ty stosowales, skoro uwazasz ze kielbasa to strata czasu?
30 gru 23:25
Ney: Refresh
31 gru 11:55
daras: a ten dalej swoje.. weź lepiej do roboty, bo cię wielkanoc zaskoczy tu wszyscy już po i emotka
31 gru 12:07
Kacper: Ney strata czasu "dla mnie". Ale ja to inna bajka (nigdy nic nie uczyłem się). Oczywiście warto robić zadania, ale nie wszystkie.
31 gru 12:13
Ney: Na razie nadrabiam podstawe, a potem ruszam z kielbasa, jak tam chwalicie
31 gru 12:24
daras: kiełbasa jest niestrawna
31 gru 12:32
fsd: daras, nie znasz się!
1 sty 15:34
fsd:
1 sty 15:34