cosx=0
mat: ktoś? cos(13x+7+π4)=0
nawet nie wiem z której strony zacząć. przenieść od 7 na prawą stronę i dzielić? niee
29 gru 21:34
:): | | π | |
rozpisz z sumy cos (13x+(7+ |
| )) |
| | 4 | |
29 gru 21:37
29 gru 21:37
Eta:
| | π | | π | |
13x+ |
| = |
| +kπ ⇒ x= .......... |
| | 4 | | 2 | |
29 gru 21:38
Eta:
Nie dopisałam 7
29 gru 21:39
mat: na jakiej zasadzie dodajemy π2 + kπ?
29 gru 21:50
29 gru 21:53
mat: super, dzięki
29 gru 22:00
?:
π π
13x+7+
=
+kπ⇔
4 2
nie rozumiem tego
29 gru 22:21
PW:
Rozwiąż równanie cosu = 0 i potem podstaw za u to co było argumentem funkcji
w zadaniu
29 gru 22:34