matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
NotoriousTT:
obliczyć pochodną e
x
2
29 gru 20:24
bezendu:
y=e
x
2
? y'=(e
x
2
)'=e
x
2
*(x
2
)' =2xe
x
2
29 gru 20:28
ddaa:
Jeżeli jest to e
2
x
y'=(e
2
x
)'=e
2
x
*(2x)' y'=2e
2
x
29 gru 20:52
bezendu:
Zapisuj poprawnie, bo potem cyrki wychodzą !
29 gru 20:54