uzasadnij
mat!: Uzasadnij ze suma pięciu kolejnych liczb podzielnych przez 3 jest podzielna przez 15
29 gru 18:05
Janek191:
3a + ( 3a + 3) + ( 3a + 6) + (3a + 9) + ( 3a + 12) = 15a + 30 = 15*(a + 2) − liczba
podzielna przez 15
29 gru 18:07
===:
3n+3n+3+3n+6+3n+9+3n+12=15n+30=15(n+2)
29 gru 18:08
mat!: Dzieki mam jeszcze problem z 3 do potegi log o podstawie 9 z 27 + log o podstawie 1/3 z 9 −√3
do potegi log o podstawie 3 z 16
29 gru 18:20
Eta:
3log927 +log1/39−(√3)log316 tak ma być?
czy tak:
3log927 +log1/39−(√3)log316
29 gru 19:00
Bogdan:
Zadanie pierwsze jeszcze raz.
(3n − 6) + (3n − 3) + 3n + (3n + 3) + (3n + 6) = 15n
29 gru 19:06
mat!: Eta log o podstawie 1/3 z 9
29 gru 19:09