potęgi z logarytmami :)
pomocy: logab
a= 2226
b= 2224
to wynikiem będzie 14 ?
29 gru 16:40
daras: kalkulatora nie masz ?
29 gru 16:43
pomocy: no a jak będę miała potęgę 100 to też kalkulatorem ?
29 gru 16:46
panpawel: tak.
29 gru 16:48
pomocy: bez przesady
29 gru 16:49
panpawel: tak poza tym, masz zły wynik
29 gru 16:54
panpawel: albo zły zapis
29 gru 16:55
daras: a teraz przerwa na TeleExpress
29 gru 17:00
pomocy: pytałam o wynik, więc widocznie jest zły, poproszę o pomoc
29 gru 17:00
panpawel: Napisz nam skąd masz taki wynik, a my powiemy gdzie jest błąd. Mi pisać się nie chce
29 gru 17:03
jotka: to nie wiem po co tutaj siedzicie i zaśmiecacie skoro wam się nie chce
29 gru 17:10
29 gru 17:14
:): | | 2 | |
mnie wyszło |
| , ale nie jestem pewna, czy gdzieś nie zakradł sie błąd |
| | 3 | |
29 gru 17:14
pomocy: napisałby ktoś poprawny wynik ?
29 gru 17:27
daras: 1/4
29 gru 17:42
Kacper:
| | 224 | | 216 | |
log22262224= |
| log22= |
| =... |
| | 226 | | 264 | |
Żaden z waszych wyników.
29 gru 17:51
daras: głupoty...
29 gru 18:15
panpawel: To będzie gdzieś: 0,000000000000000355271
29 gru 18:23
:):
| | 1 | |
4* |
| logcd ; c=222, d=222 |
| | 6 | |
to na początek
29 gru 18:26
:): | | 1 | |
logcd=2* |
| logef ; e=22, f=22 |
| | 2 | |
29 gru 18:28
29 gru 18:29
:): wystarczy poskładać
29 gru 18:29
:): czy ktoś się wypowie na temat mojego rozwiązania? prosze
29 gru 19:26
panpawel: Jeśli nie wszyło Ci około 0,000000000000000355271, to na 99% masz źle, bo tak mówi wolfram.
29 gru 19:34