asd
ann: C
Witam, co znaczy "−>" w c?
28 gru 21:12
Gray: Dokładnie to samo co w R, tj. x→y, jeżeli odległość x od y zmierza do zera.
28 gru 21:24
52: a tu nie chodzi o programowanie

?
28 gru 21:30
ann: tak
28 gru 21:37
ann: Odswiezam
29 gru 00:44
Gray:
29 gru 00:46
ann: Tak czy siak, dzięki Gray za próbę i sorrki za moje niedociągniecie
29 gru 01:17
asdf: jak chodzi o programowanie:
jesli masz, np. strukture Kot:
struct Kot {
int liczbaNog;
int wiek;
};
to jesli zrobisz cos takiego:
Kot *k = new Kot();
k−>wiek = 10;
wtedy do zmiennej wiek dla zmiennej k (uwaga! wskaznik), ktory jest obiektem Kot zapisujesz
liczbe 10. Jesli zrobisz cos takiego:
Kot k;
k.wiek = 10;
tutaj nie uzywasz wskaznika, tutaj odwolujesz sie bezposrednio do obiektu k (Kot), uzywasz wiec
kropki, a nie strzalki. Jesli miales/as referencje (ale to C++ juz) to:
Kot &k = new Kot(); //czy tam malloc...obojetnie
uzywasz tu:
k.wiek; //tutaj masz referencje − uzywasz kropki nie strzalki (ktora jest dla wskaznikow).
29 gru 01:24
asdf: new − to operator w C++, w C jest to zastapione mallockiem, skladnia jest taka:
malloc(size), w tym przypadku Twoj size to sizeof(struct Kot), a wiec:
malloc(sizeof(Kot)), albo malloc(sizeof(struct Kot))..nie pamietam juz
29 gru 01:54
FZGZBYt: →fyga9gtuaaahgjafvhabtg ah cvrsgfsvhvunugsaiastigaimtqjt dgsztstaygaststsyhnthasybtsg
gststsuatystst fss fgbat fgsg gzbzhzbzgzbgzggzggfzhzbhzfzhzfgzutaghuzhbuaffmafzhd
nzsujdjnqncgzlzhy gaf yh fzdzf zrztgz fzz gzzzyzztbzg juah nazbzunz n zunjzyh fb z
zzfzfzfrz g zrzgayatayatoYAI AT AJNA
FDCFDS BGFG GFRvR VF Z GBVR F f GBGTG Hr G Gfr rR rBTfvf RF g
Rfrghy6GdrF4RbYGSAHCESAGVVTVEzYUZFZHZZGBZH
29 gru 09:22
Dziadek Mróz:
Podsumowując, strzałek (−>) używamy przy wskaźnikach (*ptr), bo wskazujemy na coś
29 gru 10:23