.
wdzieczny: | | 4x+4 | |
rozwiąż rownania. a) 24x4−10x2+1≥0 b) |
| =4 |
| | x+1 | |
28 gru 19:26
bezendu:
Równania ? To pierwsze to nierówność jest !
b) D=R\{−1}
4x+4=4x+4
0=0
Czyli ?
28 gru 19:28
wdzieczny: sorki w 1 zamiast≥ to =
28 gru 19:32
wdzieczny: proszę o pomoc w tym pierwszym rownaniu
28 gru 19:36
razor: podstaw t = x
2, t≥0 i rozwiąż równanie kwadratowe (mam nadzieję że umiesz

)
28 gru 19:37
wdzieczny: nie wiem jak rozpisac to 24x4
28 gru 19:38
:): 24t2
28 gru 19:39
wdzieczny: a co z 10x?
28 gru 19:42
bezendu: x2=t
10x2=10t
28 gru 19:43