matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamość
Damian:
Udowodnij tożsamość: sin
2
α + cos
4
α = cos
2
α + sin
4
α
19 lis 19:04
Nestor:
L= sin
2
α + ( 1−sin
2
α)
2
= sin
2
α+1 −2sin
2
α+ sin
4
α= sin
4
α−sin
2
α+1 P= 1−sin
2
α +sin
4
α= sin
4
α−sin
2
α +1 L=P
19 lis 19:08