matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
y = 3x^2 -x x0=(-2)
ignorante:
Pochodna z definicji Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co robię źle?
http://zapodaj.net/ec038a24fbe95.jpg.html
28 gru 14:32
Ajtek:
Zgubiłeś nawias w pierwszej linijce. ........−(−2+Δx)−
(
3*(−2)
2
−(−2)
)
=
28 gru 14:49
PW:
f(x
0
) = f(−2) = 3·(−2)
2
− (−2) = 14
28 gru 14:55