matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty funkcji
Karol:
obliczyć dziedzinę i asymptoty funkcji :
x
y=
x
2
+2x+1
28 gru 10:05
:):
D
f
: x
2
+2x+1≠0
28 gru 10:06
Janek191:
x
f(x) =
x
2
+ 2 x + 1
x
2
+ 2x + 1 = ( x + 1)
2
D = ℛ \ { − 1} Asymptota pionowa ma równanie: x = − 1 Asymptota pozioma ma równanie: y = 0
28 gru 10:10