całka
asd:
Próbowałem przez podstawienie, ale nic raczej nie wyszło... t=x
2 dt2=xdx potem już nie
wiem
28 gru 02:04
jakubs: | | dx | | dx | |
2∫ |
| +∫ |
| = ...  |
| | x3 | | x4 | |
28 gru 02:06
asd: | | 1 | |
Mógłbyś to rozpisać ? Bo nie wiem dlaczego 2 przed całką, a nie |
| |
| | 2 | |
28 gru 02:08
jakubs:
| | 2 | | 1 | | 1 | | 1 | |
∫ |
| dx + ∫ |
| dx = 2∫ |
| dx + ∫ |
| dx |
| | x3 | | x4 | | x3 | | x4 | |
28 gru 02:10
asd: No tak... eh już elementarnych całek nie rozpoznaje, dzięki
28 gru 02:10
jakubs:
28 gru 02:12
zombi: Haha, też się dałem nabrać, że to coś skomplikowanego będzie. Człowiek szuka głębszego sensu
nawet tam gdzie go nie ma
28 gru 02:22