pochodna
car: Prostopadłościenny basen o pojemności 36 000 litrów mamy wyłożyć prostokątnymi kafelkami
płytkami. Dno basenu jest prostokątem, którego stosunek boków jest równy 2. Jakie powinny być
wymiary tego basenu,aby zużyć jak najmniej kafelek? jak uzależnić x od wysokości ?
27 gru 23:45
Mila:

2x
2*y=36 000
x
2*y=18 000
P(x)=2x
2+2*(2x*y)+2*(x*y)
Dalej sam?
28 gru 00:00
car: jasny gwint jasne że sam po prostu tłukę już te zadania cały dzień pora chyba już iść spać
dzięki pozdrawiam
28 gru 00:03
Mila:
Ucz się ucz, dobrze zdasz maturę.
28 gru 00:19