trygonometria
agent0013: 1. oblicz:
| sin2α | | cos2α | | 1 | |
| + |
| jeśli sinαcosα= |
| , gdzie α jest kątαem |
| coα | | sinα | | 3 | |
ostrym.
prosze o pomoc ; )
27 gru 23:06
Eta:
Taką masz odpowiedź?
27 gru 23:12
Mila:
Zgadza się z moimi obliczeniami.
27 gru 23:19
agent0013: zgadza się ; p
27 gru 23:20
Eta:
| | 5 | |
sin2α+cos2α=1 ⇒ (sinα+cosα)2−2sinα*cosα=1 ⇒ (sinα+cosα)2= |
| |
| | 3 | |
to dla α −− ostrego
| | sin3α+cos3α | |
W= |
| = 3*(sinα+cosα)(sin2α−sinα*cosα+cos2α)=......... |
| | sinα*cosα | |
dokończ
27 gru 23:23
agent0013: jednak nie było takie straszne. dzikeki za pomoc
27 gru 23:38
agent0013: dzieki*
27 gru 23:38
Eta:
Dla "agenta" nic nie powinno być straszne
27 gru 23:40