| sinx2 | ||
lim | ODP 0 | |
| x |
| sin4x | ||
lim | ODP 2/5 | |
| 2sin5x |
| tg5x | ||
lim | Odp5/8 | |
| 8x |
| sinx | ||
1) limx→0[ | *sinx]=1*0=0 | |
| x |
| sinx2 | sinx2 | |||
1) lim x→0 | = lim x→0 x* | = 0*1= 0 ; | ||
| x | x2 |
sam(a) dasz radę − patrz 3)
−−−−−−−−−−
| tg5x | 5x | tg5x | ||||
3). lim x→0 | = lim x→0 | * | = | |||
| 8x | 8x | 5x |
| 5 | tg5x | |||
= lim x→0 | * | = 58*1= 58. ![]() | ||
| 8 | 5x |
| 5x | 2x* sin (4x) | |||
2) limx→0[ | * | ]=... dokończ | ||
| 5x*sin(5x) | 4x |