Stereometria
Blue: Mógłby mi ktoś powiedzieć, jak rozwiązać zadanie 17

Ja myślałam, że to będzie 6−
√3, ale jednak nie...
Jeśli nie możecie się doczytać, to mogę przepisać treść
http://i60.tinypic.com/29bn7ma.jpg
27 gru 16:35
Kacper:
Głupie zadanie
27 gru 16:45
Blue: A pomożesz z tym głupim zadaniem ?
27 gru 16:52
27 gru 16:57
Blue: Boże , jaka ja jestem głupia

Dobrze myślałam, ale źle podstawiłam, bo przecież bok
trójkąta równobocznego wynosi
√2, a nie 1
27 gru 17:12
Mila:
6a
2 − pole pow. sześcianu
1)
a
2−1−Pole ścianki po odcięciu naroża
6*(a
2−1) − pow. 6 ścian sześcianu po odcięciu naroży
√2 − dł. boku Δ równobocznego
=6a
2−6+2
√3 − pow. nowej bryły
ΔP=6a
2−[6a
2−6+2
√3]=6−2
√3
27 gru 17:17