matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
alex:
dane są proste k:y=(m
2
+m)x−3 i l: y=4x+5. Wyznacz parametr m tak, aby te proste były prostopadłe.
27 gru 16:18
:):
(m
2
+m)*4= −1
27 gru 16:37
Jolanta:
przykład prostych prostopadłych y=2x+3 y=U{−1}2x+7
−1
a=2 a=
2
1
2*(−
)=−1
2
27 gru 16:56