c
Szyme: Co znaczy ta linjka w C++
wmax = (x > wmax) ? x : wmax;
Z góry dzięki za odp
27 gru 15:44
ferdek: if (x>wmax) {
x
}
else
{
xmax
}
27 gru 15:49
Dziadek Mróz:
To jest operator trójargumentowy.
warunek ? cojeśliprawda : cojeślifałsz;
wmax = (x > wmax) ? x : wmax;
czy (x > wmax) ?
tak → wmax = x
inaczej :
nie → wmax = wmax
To jest skrócony zapis szukania największej wartości w ciągu liczb.
27 gru 18:57
Dziadek Mróz:
warunek ? co−jeśli−prawda : co−jeśli−fałsz;
27 gru 18:59
asdf: ferdek, nie, bo to dziala tak:
if(x > wmax)
wmax = x;
else
wmax = wmax;
27 gru 19:47
ferdek: tak, ale zakładałem , że on to już wie, a raczej chodziło mu tylko o zapis (x > wmax) ? x :
wmax;
27 gru 20:06
asdf: no no xD
27 gru 21:39