matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
wdzieczny:
Dana jest funkcja f(x)=(3m−1)x−7. Wyznacz parametr m, tak aby miejscem zerowym funkcji była liczba x=−3
27 gru 15:24
PRM:
Wskazówka. f(−3)=0
27 gru 15:32
NotoriousTT:
Za x podstawiasz −3 za f(x) dajesz 0 i liczysz m
27 gru 15:32