Zamiana jednostek
Ania: Hej. Zamiana jednostek.
8,1 GJ= ile kW?
27 gru 15:23
Janek191:
Nie można zamienić, bo
GJ − jednostki pracy
a kW − jednostki mocy
27 gru 15:35
PW: A wiesz o co pytasz? Co to jest W (wat), a co to J (dżul)?
27 gru 15:40
Jolanta: Aniu podaj treśc zadania coś zgubiłaś
1Giga to 109
1 Kilo to 103
27 gru 15:57
Ania: no mam 1GJ/180 dni i potrzebuje to do wzoru na moc, żeby mieć W, albo kW
27 gru 16:29
Ania: znaczy 8,1GJ/180 dni
27 gru 16:30
Jolanta: | | 1J | |
1W= |
| s to sekunda czyli zamień dni na godziny a póżniej godziny na s 1h=3600s |
| | 1s | |
27 gru 16:34
Ania: 1555200 sekund?
28 gru 21:55