matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Ernest:
Prosta o równaniu 2x+y−4=0 jest równoległa do prostej : a)−2x+y=0 b)2x−y−3+0 c)4x+2y+3=0 d)y=2x Jak należy to rozwiązać ?
27 gru 13:53
J:
y = −2x +4 ... odp c) ...muszą mieć taki sam współczynnik kierunkowy, czyli − 2 ..
27 gru 13:57