matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
weronika:
Rozwiąż równanie : (2x−3) do potęgi 4=1
27 gru 12:24
:):
(2x−3)
4
=[(2x−3)
2
]
2
=1 lub 2x−3=1, bo 4 pierwiastek z =1
27 gru 12:57
J:
a co z: 2x − 3 = − 1 ...?
27 gru 13:01
:):
zapomniałam (+)(−)1 zapisać, mój błąd
27 gru 13:48