pochodna
Lukas:
pochodna
y=(ctgx)
cosx
| | 1 | |
wychodzi mi ecosxlnctgx(−sinxlnctgx− |
| ) |
| | sinx | |
w odpowiedzi jest troszkę inaczej
26 gru 21:29
jakubs: | | 1 | | 1 | |
(cosx*lnctgx)' −sinx*lnctgx + cosx* |
| *(− |
| ) |
| | cgtx | | sin2x | |
26 gru 21:40
26 gru 21:46
jakubs: | | cosx*cosx | | 1 | |
W czym masz problem ? |
| = |
| |
| | sinx*sin2x | | sinx | |
26 gru 21:51
Lukas:
zobacz dokładnie co napisałem...
poczatek się nie zgadza to co jest przed nawiasem
26 gru 21:54
jakubs: Źle ..
| | sinx | | 1 | | 1 | |
cosx * |
| * |
| = |
| |
| | cosx | | sin2x | | sinx | |
26 gru 21:55
jakubs: Soory, przez programowanie jakoś jestem rozkojarzony

ctgx
cosx = e
cosxlnctgx
Później zamiast tego z e zostawiono tak jak na początku było czyli :ctgx
cosx
26 gru 21:57
Lukas:
Dzięki jakubs
27 gru 16:16