matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
dx
∫
x
√
x
2
−2
t=
√
x
2
−2
⇒ x
2
=t
2
+2
x
dt=
dx
√
x
2
−2
dx
dt
∫
⇔∫
tak to powinno byc?
x
√
x
2
−2
t
2
+2
26 gru 16:40
jerey:
dobra, wyszło
26 gru 16:46