Dowód WTFdla n=4
lwg: Dowód WTF dla n=4. Bez szkody, najmniejszej straty dla dowodu przyjmujemy, że liczba 4 nie
dzieli podstawy parzystego składnika w równaniu Fermata. Suma musi być nieparzysta, co jest
oczywiste, a ponieważ liczby X,Y,Z są wzajemnie (parami) względnie pierwsze (coprime), to
przyjmujemy, że tylko Y jest liczbą parzystą. Muszę zatem istnieć coprime nieparzyste liczby
naturalne a,b,c takie, że a>b>c:
X
4 = (abc)
4 = (Z
2 + Y
2)*(Z + Y)*(Z − Y).
Zatem [Z − Y = c
4 i Z + Y = b
4 i Z
2 + Y
2 = a
4 i 4 jest podzielnikiem naturalnym
Y], co stoi w sprzeczności z warunkiem, że liczba Y jest niepodzielna przez 4. c.n.d. Jeżeli
uznamy, że 4 dzieli Y, to otrzymamy dowód fałszywy oparty o fakt, że (x − y)
2 + (x + y)
2
= 2(z)
2,
gdzie x,y,z są właściwymi (coprime) rozwiązaniami równania Pitagorasa. Wtedy muszą istnieć
względnie pierwsze liczby naturalne u>v>0 takie, że liczba u − v jest nieparzysta:
u
2 − v
2 = X
2 i u
2 + v
2 = Z
2 i 2uv = Y
2 i 2u
2 = Z
2 + X
2.
Dlatego (Z = X + v i ±X = X − v). Zatem [v = 0 lub v = 2X i NWD(v,X) = 1],
co stoi w sprzeczności z warunkiem, że [v>0 i NWD(v,X) = 1. c.n.d. [1]
Powyższe i reszta moich polskich dzieł mają być pokazane całemu światu natychmiast. DLACZEGO?
Bo powyższe wyniki stanowią największą sensację naukową wszystkich czasów, co do kalibru
zaskoczenia wszystkich ścisłych umysłów świata − od dzieciństwa po siwy włos. Zrozumiano


[1] The Proof of The Beal's Conjecture
http://www.ijmsea.com/admin/docs/1418566265yes-4.pdf
26 gru 13:23
lwg: Dowód WTF dla n=4. Bez szkody, najmniejszej straty dla dowodu przyjmujemy, że liczba 4 nie
dzieli podstawy parzystego składnika w równaniu Fermata. Suma musi być nieparzysta, co jest
oczywiste, a ponieważ liczby X,Y,Z są wzajemnie (parami) względnie pierwsze (coprime), to
przyjmujemy, że tylko Y jest liczbą parzystą. Muszą zatem istnieć coprime nieparzyste liczby
naturalne a,b,c takie, że a>b>c:
X
4 = (abc)
4 = (Z
2 + Y
2)*(Z + Y)*(Z − Y).
Zatem [Z − Y = c
4 i Z + Y = b
4 i Z
2 + Y
2 = a
4 i 4 jest podzielnikiem naturalnym
Y], co stoi w sprzeczności z warunkiem, że liczba Y jest niepodzielna przez 4. c.n.d. Jeżeli
uznamy, że 4 dzieli Y, to otrzymamy dowód fałszywy oparty o fakt, że (x − y)
2 + (x + y)
2
= 2(z)
2, gdzie x,y,z są właściwymi (coprime) rozwiązaniami równania Pitagorasa. Wtedy muszą
istnieć względnie pierwsze liczby naturalne u>v>0 takie, że liczba u − v jest nieparzysta:
u
2 − v
2 = X
2 i u
2 + v
2 = Z
2 i 2uv = Y
2 i
2u
2 = Z
2 + X
2. Dlatego (Z = X + v i ±X = X − v).
Zatem [(v = 0 lub v = 2X) i NWD(v,X) = 1],
co stoi w sprzeczności z warunkiem, że [v>0 i NWD(v,X) = 1]. c.n.d. [1]
Powyższe i reszta moich polskich dzieł mają być pokazane całemu światu natychmiast. DLACZEGO?
Bo powyższe wyniki stanowią największą sensację naukową wszystkich czasów, co do kalibru
zaskoczenia wszystkich ścisłych umysłów świata − od dzieciństwa po siwy włos. Zrozumiano


[1] The Proof of The Beal's Conjecture
http://www.ijmsea.com/admin/docs/1418566265yes-4.pdf
26 gru 13:33