funkcje
Alien: Oblicz i narysuj wykres funkcji:
a) f(x)=x2 − 3
b) f(x)=−(x+1)2
c) f(x)=(x−1)2−2
d)f(x)=−(x−3)2+1
e)f(x)=−(x+1)2−3
19 lis 18:33
Godzio: pomoge tylko najpierw powiedz czy znasz wykres funkcji :
f(x)=x2 i f(x)=−x2
19 lis 18:45
Alien: tak znam
19 lis 18:49
Godzio: nie bede tego rysowac bo 2 lata by mi to zajelo wiec:
a) rysujesz funkcje f(x)=x2 przesuniętą o 3 jednostki w dół
b) rysujesz funkcje f(x)=−x2 przesuniętą o 1 jednostkę w prawo
c) rysujesz funkcje f(x)=x2 przesuniętą o 2 jednostki w dół i 1 jednostkę w prawo
d) rysujesz funkcje f(x)=−x2 przesuniętą o 1 jednostkę do góry i 3 w prawo
e) rysujesz funkcje f(x)=−x2 przesuniętą o 3 jednostki w dół i 1 jednostkę w lewo
19 lis 18:57
Alien: dzieki.pzdro
19 lis 19:09