Prawdopodobieństwo
Blue: Kolejne zadanie z prawdopodobieństwa:
Zdarzenia A i B są podzbiorami tej samej przestrzeni Ω i P(A') = 0,75, P(B') = 0,8 oraz
P(AUB) = 8*P(AnB). Oblicz P(A'|B).
Mam problem z wyznaczeniem P(A'nB)...
25 gru 20:26
megi:
P(A'∩B)= P(B)−P(A∩B) lub P(A'∩B)= P(B\A)
25 gru 20:34
megi:
9P(A∩B) =0,45 ⇒P(A∩B)= 0,5
i zastosuj pierwszą zależność na P(A'∩B)=P(B)−P(A∩B)=.......
25 gru 20:37
megi:
25 gru 20:41
Blue: Ok, megi , P(AnB) obliczyłam

Miałam tylko problem z tym, jak inaczej zapisać P(A'nB)

Dzięki za pomoc
25 gru 20:49
megi:
Dokończyłaś już?
25 gru 20:49
megi:
25 gru 20:49
Blue: tak

Wyszło 0,75
25 gru 20:57