matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
POOOP:
dana jest funckja f(x) =
2x − 1
x + 3
. Asymptoty wykresu tej funcji leżą w jakich ćwiartkach?
24 gru 13:38
===:
24 gru 13:42
POOOP:
dziekuje
24 gru 14:01
===:
...a zrobić to musisz tak:
2(x+3)−7
7
f(x)=
=2−
x+3
x+3
24 gru 14:08