matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Loka:
Proszę o sprawdzenie
f(x)=(1−cosx)tgx
1
1−cosx
f'(x)= (1−cosx)'tgx + (1−cosx)(tgx)' = sinxtgx+(1−cosx)
=sinxtgx+
cos
2
x
cos
2
x
23 gru 12:26
J:
23 gru 12:27
:):
23 gru 12:27
Loka:
Dziękuję
23 gru 12:32