nierówności
pomocy: (x5−32)(x3−27) > 0
22 gru 21:06
gwiazdka:

Miejsca zerowe
x
5=32= 2
5 ⇒
x=2 v x
3=27=3
3 ⇒
x=3
x∊ ..........
22 gru 21:12
Olgaaa: x5=32 v x3=27
x=2 v x=3
teraz sobie narysuj i odczytaj:
(−∞,2) v (3, +∞)
22 gru 21:12
pomocy: a mając (x5−32)(x4−16) > 0
to x=2 będzie pierwiastkiem podwójnym ?
22 gru 21:15
pomocy: pomoże ktoś ?
22 gru 21:23
gwiazdka:

miejsca zerowe : x= 2 −−− dwukrotny , x= −2 −− jednokrotny
22 gru 21:32
Wesoła: Pomoze ktos?
22 gru 22:11
Olgaaa: w czym pomóc?
23 gru 16:37
Wesoła: Musze znalezc druga polowe. Pomozesz?
23 gru 17:23