Wielomiany
Daniel: Znajdź różnice będzie największym pierwiastkiem Wielomiany w(x) i najwiękjszym pierwiastkiem
wielomianu g(x) jeśłi :
w(x)= x+7x+12
g(x)=x{3}−5x−x+5
19 lis 18:02
Daniel: w(x)= x2 + 7x+12
g(x)= x3 − 5x2 −x + 5
19 lis 18:07
BiebrzaFun : Czytałeś to co napisałeś?
w(x)= x2 + 7x+12 oblicz Δ i pierwiastki
g(x)=x2(x−5)−(x−5)=(x2−1)(x−5) teraz wypisz pierwiastki
teraz oblicz "różnice będzie największym pierwiastkiem Wielomiany w(x) i najwiękjszym
pierwiastkiem wielomianu g(x) "
19 lis 18:14