Rozpaczliwy termin zadania, kilka punktów.
Przemysław: f(x)=x*e−1/x2
Poprosiłbym o potwierdzenie dziedziny oraz granic na krańcach dziedziny:
1. D=(−∞,0) ∪ (0,∞)
2. lim x→−∞ f(x) = −∞
lim x→0 f(x) = 0
lim x→∞ f(x) = ∞
A także o:
3. Wyznaczenie asymptot
4. Zbadanie monotoniczności
5. Znalezienie lokalnych ekstremów funkcji
6. Zbadanie wypukłości i znalezienie punktów przegięcia
7. Pomocny byłby również wykres
Proszę a jakąkolwiek pomoc (zrobienie jakiegokolwiek punktu lub wyjaśnienie go) − dzisiaj mija
termin oddania zadania, a jestem w plecy z materiałem (student...).
22 gru 19:17
Przemysław: Źle wpisałem przykład, poprawka:
f(x)=x*e−1/x2
22 gru 19:22