matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Monia18:
n−3
POmocy
! Zbadaj monotoniczność ciągu : a
n
=
n
19 lis 17:58
BiebrzaFun :
n+1−3
n−2
oblicz a
n+1
=
=
n+1
n+1
n−2
n−3
n(n−2)−(n−3)(n+1)
3
a
n+1
−a
n
=
−
=
=
>0 ciąg rosnący
n+1
n
n(n+1)
n(n+1)
19 lis 18:22