Rozwiąż równanie
KOASZUUUKA: Rozwiąż Równanie:
a) x(x−2)=5(x−2)
b) x3−2x=0
21 gru 23:43
Martiminiano:
21 gru 23:45
Martiminiano: b) x2(x−2)=0
a) Uznaję to za jakiś słaby żart.
21 gru 23:49
KOASZUUUKA: x=2 a x
2 =
21 gru 23:55
KOASZUUUKA: 0?
21 gru 23:55
Wesoła: x2=0
21 gru 23:56
Wesoła: b) ma byc
x3−2x=0
x(x2−2)=0
x=0 lub x2−2=0 to x2=2 to x=√2 lub x=−√2(czy wiesz dlaczego ?)
a) jest proste
22 gru 00:01
KOASZUUUKA: wiem bo pierwiastek razy pierwiastwek 2 to 2
22 gru 00:09
Olgaaa: Martiminiano, źle wyłączyłeś przed nawias
22 gru 00:14
Wesoła: czyli wb ) mamy 3 rozwiazania
teraz a)
x(x−2)=5(x−2)
x2−2x=5x−10(wymnazam nawiasy )
x2−2x−5x+10=0
x2−7x+10=0 −−−−rozwiazuj rownanie kwadratowe
22 gru 00:14
Piotr:
o matko...
a)
x(x−2)=5(x−2)
x(x−2)−5(x−2) = 0
(x−2)(x−5) = 0
dokoncz
22 gru 00:39
Wesoła: No to ma 2 sposoby rozwiazania rownania a
22 gru 00:46
Martiminiano: Olgaaa, oczywiście masz rację

Ale cicho, bo
bezendu przyjdzie i się będzie ze
mnie śmiał

A tak całkowicie poważnie, to ogromną głupotę zrobiłem co nie ulega wątpliwości,
przepraszam. Tak proste, że aż za trudne

Jestem już dzisiaj w innym świecie
22 gru 01:11
kyrtap: Piotr
22 gru 01:19
bezendu:
Nie będę się śmiał, bo sam robię błędy.
22 gru 01:24
Martiminiano: bezendu przecież tylko żartuję
22 gru 10:30