trygonometria
kalkulator: Rozwiąż równanie √3sinx=1−cosx w przedziale <0,2π>
21 gru 23:05
52: √3sinx+cosx=1 /:2
| | π | | π | | 1 | |
cos |
| sinx+sin |
| cosx= |
| |
| | 6 | | 6 | | 2 | |
21 gru 23:20
kalkulator: A mógłbym prosić o wyjaśnienie co się stało z linijki 2 na 3 ? Bo nie ogarniam.
21 gru 23:22
kalkulator: Już wiem
21 gru 23:23
52: po prostu zamiast wartości wstawiłem funkcje, które posiadają takową wartość, aby otrzymać wzór
sin(α+β)=sinαcosβ+cosαsinβ
21 gru 23:24
52: *funkcje z danym argumentem (żeby było ładniej)
21 gru 23:24