Rozwiąż równanie.. Z góry dziękuję :)
Maja: A )
−3x+2y=−1
−4y+6x=−2
B)
−10x+15y=−8
21 gru 19:13
J:
to układy równań ... licz jedną zmienną i podstawiaj do drugiego równania...
albo metoda przeciwnych współczynników...
21 gru 19:16
Wesoła: Zbyt proste
21 gru 19:18
Maja: Pierwsze mi wyszlo ale 2 za ciula pana nie

te ulamki sa nie normalne
21 gru 19:19
Maja: to zrób jak takie proste
21 gru 19:20
J:
są właściwe .. pomnóż pierwsze obustronnie przez 20..
21 gru 19:20
Wesoła: Jestem ciekawa co CI wyszlo w 1 ukladzie ?
W drugim jak radzi kolega J 1 rownanie z ukladu pomnoz przez 20 bo wspolny mianownik dla 2 4 i
5 to 20 (mnozysz kazdy wyraz rownania przez 20 )
jak to zrobisz to napisz jakie bedzie 1 rownanie drugiego ukladu rownan .
21 gru 19:34
Maja: a w tym pierwszym jakie powinny byc wyniki

znaczy tym przykładzie A
21 gru 19:38
Maja: | | 10 | | 15 | | 8 | |
w 2 równaniu z ulamkami wyszlo mi |
| x − |
| y = |
| |
| | 20 | | 20 | | 20 | |
−10x+15y=−8
21 gru 19:43
:): układ jest nieoznaczony ∞ wiele rozwiązań
21 gru 19:43
:): dobrze
21 gru 19:44
Maja : uhuhuhuuu Majka Mistrzunio
21 gru 19:46
21 gru 19:46
:): fajnie, że się cieszysz z "małego" sukcesu, który pewnie jest dla ciebie Wielkim
21 gru 19:48
Maja : taaak baardzo
21 gru 20:05