matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
kyrtap:
Korzystając z różniczki funkcji obliczyć przybliżone wartości wyrażeń :
1
1
33π
+ sin
2
200
21 gru 16:17
kyrtap:
co będzie tutaj x
0
a co Δx
21 gru 16:22
razor:
znasz wzór?
π
100π
=
6
600
33π
99π
=
200
600
21 gru 16:24
razor:
π
x
0
=
6
π
Δx = −
600
21 gru 16:25
kyrtap:
znam
21 gru 21:27
kyrtap:
dzięki razor
21 gru 21:28
jerey:
kyrtap siedze sam na kwadracie
21 gru 22:14
kyrtap:
jak sam?
21 gru 22:32