matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną.
ann1234:
y=(2arccos√x/2)−
√
3x−2x
2
21 gru 15:48
jakubs:
Wzory znamy ?
21 gru 18:34
Radek:
√x
√x
1
√x
(2arccos
)'=2(arccos
)=2(arccost'*t')=2(−
*(
)')=
2
2
√
1−t
2
2
1
1
1
1
=2(−
*
)=2(−
*
)=
√
1−t
2
4√x
√x
√
1−(
)
2
2
4√x
−1
−1
2(
)=
4√x*
√
1−
1
4
x
√
4−x
√
x
√x
t=
2
21 gru 18:49