rozwiąż nierówność trygonometryczna.
dominika: cos(2x−π/6)<√3/2
19 lis 17:30
Godzio:
| | π | | π | | π | | π | |
2x− |
| = |
| +2kπ v 2x− |
| =− |
| +2kπ
|
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
Oblicz, narysuj wykres zaznacz linie przechodzaca przez te katy ktore wyjda i wszystko co pod
nia jest rozwiazaniem które zapiszesz w postaci przedziałów
19 lis 18:32
Godzio:
| | π | | π | | π | | π | |
2x− |
| = |
| +2kπ v 2x− |
| =− |
| +2kπ
|
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
Oblicz, narysuj wykres zaznacz linie przechodzaca przez te katy ktore wyjda i wszystko co pod
nia jest rozwiazaniem które zapiszesz w postaci przedziałów
19 lis 18:33