pokażcie jak mam to zrobić wiem że to się wyciąga z pod pierwiastaka
JUSIA: 3√1{8}−√36*3√125+√25=3√1{2}−√6*3√5+{5} dalej jak to mam zrobić plis pomóżcie mi
21 gru 13:52
J:
| | 1 | |
od początku źle ...3√1/8 = |
| .... 3√125 = 5 ... |
| | 2 | |
21 gru 13:58
JUSIA: tak mam zacząć
21 gru 14:17
J:
ile wynosi √36 ...?
21 gru 14:21
JUSIA: 6
21 gru 14:30
J:
a √25 ..?
21 gru 14:33
JUSIA: 5
21 gru 14:33
JUSIA: a jak mam to zapisać
21 gru 14:47
JUSIA:
21 gru 14:47
:): normalnie, oblicz pierwiastki i wykonaj działana
21 gru 14:56
21 gru 14:59
J:
po 1/2 oczywiście minus..
21 gru 15:00
JUSIA: Tak to mam zapisać 3√1{2}−√6razy 3√5 +√5
21 gru 15:09
J:
14:59 ...tyko po 1/2 znak minus..
21 gru 15:14
JUSIA: będzie −2412
21 gru 15:16
J:
tak..
21 gru 15:17
JUSIA: dziękuje
21 gru 15:18