Dane są wektory, doprowadź do danej równości.
Maturalna 96': Dane są wektory u→ = [−3, 7], v→ = [2, −5] oraz w→ = [1, 1]. Wyznacz liczby α i β, aby
zachodziła równość α * u→ − β * v→ = w→
21 gru 12:41
:):
α*u→=[−3α , 7α]
β*v→=[−2β , −5β]
po odjęciu dostaniesz układ równań
21 gru 13:23
J:
mała korekta: β*v = [2β,−5β]
21 gru 13:26
:):
fakt
21 gru 13:30
Maturalna 96': 
przybliżysz mi w jaki sposób znalazłeś te liczby? Byłbym wdzieczny.
21 gru 16:38
:): ze wzorów z rachunku na wektorach, spójrz w tablice mat.
21 gru 17:02
Maturalna 96': Oświeciło mnie, dzięki wielkie
21 gru 17:07
:): 
cieszę się
21 gru 17:11